Az Európai Parlament és Tanács RED irányelve

Az Európai Parlament és Tanács RED irányelve alapján hazánkban 2020-ra a megújuló energiaforrások részaránya legalább a 13%-ot el kell hogy érje a bruttó végső energiafogyasztásra vetítve. Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. A zöldenergia minél szélesebb körű felhasználása, illetve az ország közintézményeinek energiaracionalizálása kiemelt kormányzati célként van kezelve az utóbbi években.Szorgalmatos Község Önkormányzat Képviselő testülete rendkívül eltökélt a település fenntartható, környezettudatos fejlődése mellett, ezért több, ehhez kapcsolódó projekt megvalósítása mellett döntött, melyekhez kiváló lehetőséget nyújtanak az Új Széchenyi Terv Környezeti és Energetikai Operatív Program keretében nyújtott támogatások. Ilyen pályázati lehetőség ismeretében döntött úgy a település vezetősége, hogy 2011 májusában pályázatot nyújt be a Szorgalmatosi Általános Művelődési Központ komplex épületenergetikai fejlesztésére.

A pályázat támogatásáról szóló pozitív döntés 2012. februárjában született meg, a támogatási szerződés 2012 májusban került aláírásra. A projekt összköltsége: 110 882 112 Ft, a támogatás mértéke: 94 249 795 Ft.

A fejlesztések kivitelezését végző vállalkozások közbeszerzési eljárás során történő kiválasztása 2012 augusztusában indult el, szeptemberben pedig megtörtént a nyertes vállalkozókkal a szerződések megkötése.

Ossza meg véleményét másokkal!

*

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva