Beszámoló a 3. szemléletformáló rendezvényről Szorgalmatoson!

Örömmel jelentjük, hogy a  2012. októberében, a Szorgalmatos Községben megrendezésre került, harmadik szemléletformáló, környezettudatosságra ösztönző rendezvényünkre, a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés az 5-8 osztályos gyerekek részéről.

A diákok figyelmesen nézték végig az „ Otthonunk” című filmvetítést,melynek kiválasztása során törekedtünk olyan ismeretterjesztő tartalommal bíró anyag kiválasztására, mely kellően megdöbbentő és figyelemfelkeltő a 11-14 éves korosztály számára is. A visszajelzések alapján jó választás volt, mivel a gyerekek a vetítés utáni csoport foglalkozásokon hatalmas aktivitással vettek részt. Rengeteg kérdést tettek fel előadónknak.

Az előadások alatt is tapasztaltuk, a nagy érdeklődést a gyerekek részéről. Rengetek kérdést kaptunk tőlük arról, hogy mire kell odafigyelniük, és hogy mivel tudják elősegíteni a környezet védelmét. Minden bizonnyal sikerült megindítani bennük egyfajta szemléletváltozást és környezettudatos felnőttekké válnak majd.

Bringázz a suliba!” címmel szerveztük a 3. vetélkedőnket. A fiatalok biciklivel való közlekedését kívánjuk előtérbe helyezni és felhívni ezzel is figyelmüket arra, h ezzel nem csak energiát takarítanak meg hanem pénzt is, és persze nem mellékes, hogy sokkal egészségesebb is. Az előadások után kihirdettük a a vetélkedő nyerteseit és kiosztottuk nekik az ajándékokat.

Nagyon boldogok voltak és nagyon örültek a jutalmuknak a kis diákok.

Ossza meg véleményét másokkal!

*

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva