Második rendezvény

A 2. rendezvény programja:

Időpontja: 2012. május 25.

Érintett tanulók: 1-4 osztályosok

Létszám:  92 fő

A nap programja:

                        Filmvetítés: Egyszer volt, hol nem volt…. a Föld

18. epizód: Hulladék-újrahasznosítás

21. epizód: Megújuló energia

23. epizód: Harc a klímaváltozás ellen.

Előadás: A gyerekek Bagoly Balázsnak tehették fel kérdéseiket és mondhatták el észrevételeiket a filmmel kapcsolatban főleg  az alábbi témákban: Globális felmelegedés, vízhiány, szennyezett tengerek, túlzott halászat, az energiaforrások csökkenése.

 

Csoport foglalkozás:.

A műhelyfoglalkozás keretein belül sor került az ökológiai lábnyom számításának bemutatására és magára a számításra.

Ugyanakkor a foglalkozás során megvalósul későbbiekben kiválasztott internetes oldalak bemutatása, valamint a diákokkal való közös elemzése. Üvegházhatás szemléltetése kísérlettel, mérések közös elvégzése, elemzése, különböző külső hatások szerinti változatelemzések.

 

Kiadvány: A csoportfoglalkozás után sor kerül 92 db kiadvány kiosztására: MEREDITH, SUSAN: Miért és hogyan óvjuk Földünket?

című könyvet kapták meg a gyerekek, melyet úgy választottunk ki, hogy  a rendezvényen résztvevő különböző életkorú gyerekek számára megfelelően érdekes, ugyanakkor érthető is legyen.

 

 

Vetélkedő: A 2. rendezvényen is szerveztünk vetélkedőt, mégpedig „Ne pazarolj” rajzpályázat címmel. A gyerekek és családjuk mindennapjaikban a nem fenntartható életmód és fogyasztási szokások újszerű, figyelemfelkeltő bemutatása volt a fő cél. A rajzokat egy rövid kísérő szöveggel lehetett benyújtani. A legjobb pályaművek közül több is díjazásra került.

 

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva