Negyedik rendezvény

A 4. rendezvény programja:

Időpontja: 2012.oktober

Érintett tanulók: 1-4 osztályosok

Létszám: 92 fő

A nap programja:

Filmvetítés: A 4.rendezvényünkön az 1-4. osztályos diákoknak a „My Friend Boo” című sorozat 1. epizód: Bringádon

                                                         2. epizód: Kapcsold le

3. epizód: A három alternatíva kerül majd vetítésre. Ebben a rajzfilmben a hősök mindennapi problémákkal találják szembe magukat. Barátjuk Boo egy varázslatos körhinta segítségével repíti el őket, hogy megtanítsa nekik azt, hogy mi a felelősség, az energiatakarékosság…

Nyelvezet egyszerű, kisiskolásoknak szól, reméljük, hogy ez majd segít a gyerekeknek megérteni az alapvető problémákat és majd ennek tudatában fogják élni a mindennapjaikat.

 

Előadás: Az előadáson a gyerekek és a szakelőadónk részletesen átbeszélhetik a filmet. Azt, hogy mi is a mondanivalója és azt is, hogy kinek milyen apróságon kellene változatni ahhoz, hogy hozzájárulhasson a közös célhoz, ahhoz, hogy megvédjük a Földünket.

Az előadást figyelemfelkeltő és tájékoztató jellegűre terveztük. Kérdés-válasz formában a célcsoport aktív részvételével megvitatásra kerül, hogy ki milyen hibákat követ el a mindennapjaiban a környezete ellen – főleg otthonában -, és megállapítások történnek arra vonatkozóan, hogyan lehet ezeket korrigálni minimális odafigyeléssel.

 

 

Csoportfoglalkozás: A csoportfoglalkozás két csoportra bontva kerül megrendezésre. Először az 1-2. aztán a 3-4. osztályosok. Itt majd újra mérésre kerül az ökológiai lábnyom, és összevetjük az előző számításokkal aztán megállapítjuk a változásokat. A csoportfoglalkozáson bemutatásra kerül a napfény energiájának tárolása elektromos áramként. Ehhez szükséges eszközök: kénsav, üvegpoharak, ólomlemez és fémszivacs, elektromos áram, fénydióda, napelemek, vezetékek. A csoportfoglalkozást vezető szakember bemutatja a kísérletet, változatokat készít, az eredményeket közösen elemzi a résztvevőkkel.

.

 

Kiadvány: Erre a rendezvényre a 92 db Sustainopoly kiadvány szétosztását tervezzük. Ez egy rövid, hatásos, figyelemfelkeltő kiadvány. Jó alapot nyújthat a beszélgetésekhez, foglalkozásokhoz. Nagyobbaknak kevésbé érdeklődő célcsoport számára is megfelelő lehet, hogy felkeltse az érdeklődést.

 

Vetélkedő: „Ne pazarolj fotópályázat!” címmel szervezzük a 4. vetélkedőnket. A fiatalok foto formájában mutathatják be a mindennapjaikban a nem fenntartható életmód és fogyasztási szokásokat. A műveket rövid kísérő szöveggel együtt lehet benyújtani a pályázatra, ahol a kísérő szöveg célja a pazarlás bemutatása, annak negatív következményire felhívva a figyelmet. A legjobb helyezést azok a tanulók nyerik el, akiknek pályaműveit a zsűri a legjobbnak ítéli.

 

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva