Simicskó István: “A szorgalmatosi beruházás a jövő záloga.”

2013. április 27-én tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szorgalmatoson a helyi Általános Művelődési Központ épületének energetikai fejlesztési projektjének zárórendezvényét, amin Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is részt vett.

Simicskó István maga is környékbelinek számít, Tiszalökön született 1961-ben, és mint a rendezvényen elmondta, mindig szívesen látogat vissza szülőföldjére: “A térségben Szorgalmatos kifejezetten üde színfoltnak számít, ékes bizonyítéka a mostani felújítás is annak, hogy a szorgalmatosi emberek – településük nevéhez hasonlóan – valóban szorgalmasak. Nagyon fontos, hogy a környezettudatosságra már a gyermekeinket is megfelelő szellemben neveljük, és ez a mostani beruházás is többek közt erről szól, hiszen környezetkímélő és energiatakarékos épületté vált a Művelődési Központ. Mivel a kultúra a jövőnk záloga, ezért magára a most befejezett épületre is, mint szilárd jövőbeni alapra tekinthetünk.”

Dr Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is részt vett a zárórendezvényen, ahol elmondta, nagyon fontosnak tartja a most befejezett munkálatokat, hiszen az átadásra került épületegyüttesben generációk találkozhatnak egymással, mivel iskola, óvoda, művelődési központ és szociális részleg is működik egy helyen, a település központjában. Mint elmondta, maga a beruházás még 2011-ben indult és közel száz millió forintot nyert el a község önkormányzata egy jövőnek szóló fejlesztés végrehajtására. Szerinte csak akkor lehet egy település igazán sikeres, ha maguk az emberek, illetve a kisebb közösségek is sikeresek és egy ilyen közösségi tér, amelyet most adtak át Szorgalmatoson, mindenképpen ezt segíti elő.

A zárórendezvény során Szorgalmatos község polgármestere, Takács Pálné beszédében ismertette a beruházás főbb adatait, illetve céljait, valamint köszönetet mondott a munkállatok minden résztvevőjének. A köszöntők után kulturális műsor következett a helyi oktatási intézmények tanulói, illetve a Hóvirág Népdalkör hagyományőrző csoport részvételével, a rendezvény végén pedig – a jelképes szalagátvágás után – ebéddel látták vendégül a megjelenteket.

Ossza meg véleményét másokkal!

*

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva