Első rendezvény

Az 1. rendezvény programja:

Időpontja: 2012. április 27.

Érintett tanulók: 5-8 osztályosok

Létszám: 97 fő

A nap programja:

Film vetítés: „Az utolsó óra” című film

 

Előadás: Az előadás hossza kb 2×45 perc. Ez alatt a diákok feltehetik kérdéseiket a filmmel kapcsolatban Bagoly Balázs előadónak, illetve az előadás keretében bemutatásra kerülnek az alábbi energetikai megoldások:

1. Szélenergia

2. Napenergia

3. Biomassza

4. Geotermikus energia

5. Vizi energia

 

Csoport foglalkozás: A foglakozást szintén Bagoly Balázs tartja, két csoportra osztva a felső tagozatosokat, így 2×90percben megtartva.

Az 5-6 és 7-8 osztályosokat úgynevezett műhelyfoglalkozások keretein belül a kémián keresztül próbáljuk rávezetni arra, hogyan is lehet megóvni környezetünket illetve ennek fontosságára, valamint sor kerül ökológiai lábnyom számításra is, amiből kiderül, hogy mennyire terhelik le a Földet az életmódjukkal.

 

Kiadvány: A csoportfoglalkozás után 97 db  „Változtass a szokásaidon” kiadvány kerül kiosztásra a gyerekek között, mely segít apró, de környezetterhelő szokásink megváltoztatásában, ami nagy változást eredményezhet. Segít felnyitni a gyerekek szemét, hogy nem csak a felnőttek, hanem ők is sokat tehetnek a környezet védelméért, és tovább tudják majd adni ezt a szemléletet a gyerekeiknek.

 

Vetélkedő: A tanulók körében ötletpályázatot hirdetünk, „Gazdálkodj okosan” címmel, melynek célja, hogy a gyerekek 1hónapon keresztül figyeljék meg, hogy otthon a családjuknak milyenek a fogyasztási szokásaik és tegyenek javaslatokat arra, hogyan lehetne csökkenteni az energia felhasználást, mik azok a dolgok amiken változtatniuk kell, és mik azok amikkel spórolni tudna a családjuk.

A pályázók közül többen is díjazásban részesülnek.

 

A szemléletformáló napon, minden résztvevő számára házi jellegű ételeket illetve üdítőket biztosítunk.

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva