Beszámoló a 4. szemléletformáló rendezvényről Szorgalmatoson!

Örömmel jelentjük, hogy a  2012. októberében, a Szorgalmatos Községben megrendezésre került, negyedik szemléletformáló, környezettudatosságra ösztönző rendezvényünkre, a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés az 1-4 osztályos gyerekek részéről.

A diákok figyelmesen nézték végig az „ My friend Boo” című sorozat 1.: Bringádon; 2.: Kapcsold le; 3.: A három alternatíva című epizódjait ,melynek kiválasztása során törekedtünk olyan ismeretterjesztő tartalommal bíró anyag kiválasztására, mely kellően megdöbbentő és figyelemfelkeltő a 7-10 éves korosztály számára is. A visszajelzések alapján jó választás volt, mivel a gyerekek a vetítés utáni csoport foglalkozásokon hatalmas aktivitással vettek részt. Rengeteg kérdést tettek fel előadónknak és a tanáraiknak.

Az előadások alatt is tapasztaltuk, a nagy érdeklődést a gyerekek részéről. Rengetek kérdést kaptunk tőlük arról, hogy mire kell odafigyelniük, és hogy mivel tudják elősegíteni a környezet védelmét. Minden bizonnyal sikerült megindítani bennük egyfajta szemléletváltozást és környezettudatos felnőttekké válnak majd.

„Ne pazarolj fotópályázat!” címmel szerveztük a 4. vetélkedőnket. A fiatalok foto formájában mutathatták be a mindennapjaikban a nem fenntartható életmód és fogyasztási szokásokat. Az előadások után kiosztottuk a jutalmakat a nyertes diákoknak, akik nagyon boldogok voltak és nagyon örültek a díjaknak.

 

Ossza meg véleményét másokkal!

*

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva