Lezárultak a gépészeti munkálatok a Művelődési Központban

2012. december folyamán lezárultak a gépészeti munkák az épületekben és beszerelték a kondenzációs kazánokat is a Művelődési Központba. A kondenzációs gázkazán olyan, magas hatásfokkal üzemelő gázkazán, amely az égéstermékben lévő rejtett hőt is – a füstgázban lévő vízgőz lecsapatásával – hasznosítja. Felesleges energia alig távozik az égéstermékkel együtt a szabadba. Kedvező üzemeltetési körülmények esetén – külső hőmérsékletérzékelős termosztát alkalmazásával – a kondenzációs gázkazán 20-35% megtakarításra képes egy régebbi típusú hagyományos gázkészülékkel szemben.

Mivel Szorgalmatos nem rendelkezik elég területtel energianád ültetéshez, a termálvíz kitermelése a község alól pedig nem lenne gazdaságos, így a kondenzációs kazánok beszerelése nyújtotta a legjobb megoldást az épületek fűtésének korszerűsítésére.

Decemberben befejeződtek a szigetelési munkálatok, és felkerült a külső vakolat is a felújított épületekre. A műszaki átadás-átvétel is lezajlott ebben a hónapban és megtörtént a kifizetési kérelmek elfogadása is.

A diákok, tanárok és a helyi lakosok ettől a hónaptól kezdve már élvezhetik az elkészült beruházás nyújtotta előnyöket Szorgalmatos Általános Művelődési Központjában.

Ossza meg véleményét másokkal!

*

Zöld Szorgalmatos 2012 Minden jog fenntartva